Uvjeti poslovanja

1. Korištenje web shopa

Pristup ovoj stranici i podacima na njoj podliježe niže navedenim uvjetima i odredbama.

Internetske stranice BLISS d.o.o. mogu se koristiti za privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje. Korištenjem Internet trgovine BLISS d.o.o. obvezujete se poštivati sljedeće Uvjete i pravila te se smatra kako ste pristali na iste.

2. Radno vrijeme

Internet trgovina radi od ponedjeljka do nedjelje od 00:00 do 24:00 h, no narudžbe zaprimljene preko vikenda ili praznika mogu biti obrađene prvi sljedeći radni dan.

3. Uvjeti kupnje

Postupak i uvjeti kupnje i prodaje na mrežnim stranicama Internet trgovine BLISS d.o.o. definirani su sljedećim parametrima: narudžbom, otpremom, plaćanjem, dostavom te povratom, odnosno reklamacijom robe.

Isporučitelj naručene robe je prodajno mjesto BLISS d.o.o. koji na svojoj Internet trgovini omogućuje kupnju dijela svog maloprodajnog asortimana robe koja se nalazi u ukupnoj ponudi tvrtke BLISS d.o.o., kao i naručivanje kozmetičkih tretmana i usluga čija se realizacija ostvaruje u prostorijama BLISS d.o.o. u Ilici 15, 10000 Zagreb.

Kupcem se smatra svaka osoba koja popuni tražene podatke, registrira se i elektroničkim putem naruči (kupi) barem jedan proizvod ili rezervira (kupi) termin za barem jedan tretman.

Kupnja na stranicama Internet trgovine BLISS d.o.o. nije namijenjena inozemnim kupcima, stoga cijene proizvoda neće biti izražene u stranoj valuti. Sve su cijene izražene u hrvatskoj nacionalnoj valuti – hrvatska kuna (kn) – i uvećane za PDV.

4. Naručivanje robe i usluga

Naručivanje robe i usluga može se vršiti 24 sata na dan, sedam dana u tjednu.

Roba i usluge se naručuju elektroničkim odabirom određenoga proizvoda ili usluge te spremanjem istog u potrošačku košaricu. Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere i konačno potvrdi narudžbu.

BLISS d.o.o. obvezuje se isporučiti sve naručene proizvode koje u trenutku isporuke ima na zalihama.

Ukoliko BLISS d.o.o. nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda ili usluga, prema mogućnostima će kontaktirati kupca robe telefonom ili e-poštom po pitanju zamjenskoga proizvoda ili usluge, ili otkazivanja naručenoga proizvoda ili usluge. Svi ostali naručeni proizvodi ili usluge sadržani u narudžbi bit će isporučeni.

5. Otprema robe

Naručena roba bit će složena tako da se uobičajenim rukovanjem pri transportu ne može oštetiti.

6. Dostava robe

Besplatna dostava proizvoda je ograničena na Republiku Hrvatsku.

7. Termini dostave

Za narudžbe zaprimljene radnim danom, od ponedjeljka do petka, do 14 sati BLISS će pošiljke poslati poštom u roku od 2 radna dana na adrese kupaca u Hrvatskoj. Za narudžbe zaprimljene subotom, nedjeljom i ostalim neradnim danima BLISS će pošiljke poslati poštom prvi sljedeći radni dan na adrese kupaca.

Hrvatska pošta određuje termin dostave prema uvjetima koji vrijede za njihovu dostavnu službu, a BLISS d.o.o. nema utjecaj na termin dostave na adresu kupca i ne može dogovoriti točan sat dostave posebno za pojedinog kupca.

BLISS nije i ne može biti odgovoran za rad dostavnih djelatnika te ne priznajemo izgovor da Vam poštar nije ubacio obavijest o prispijeću pošiljke. Ukoliko imate bilo kakvih problema s dostavnim djelatnicima, molimo da to riješite sa njima.

Okvirni termin dostave putem pošte: 1 – 3 radnih dana

8. Troškovi dostave

Za narudžbe veće od 300 kuna dostava je besplatna, a za narudžbe manje od 300 kuna trošak dostave iznosi 20 kuna neovisno o adresi primatelja pošiljke u RH. Ukoliko ne podignete pošiljku u roku od 5 radnih dana od poštanske obavijesti o prispijeću pošiljke, pošiljka nam se vraća i nastaju dodatni troškovi povrata pošiljke. Pošiljku šaljemo ponovo samo ukoliko podmirite sve nastale troškove u toj situaciji: slanje, povrat i ponovno slanje pošiljke i unaprijed uplatite iznos na naš žiro račun. U suprotnom, stavljamo vas na “crnu listu kupaca” i više ne možete naručivati od nas te prestajete biti naš kupac.

9. Povrat robe / Reklamacija

U slučaju povrata robe kupac je dužan uputiti opravdanu pritužbu BLISS d.o.o. e-poštom, telefaksom ili u pisanom obliku te dostaviti i odgovarajući račun za predmetnu robu. Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:

– isporuka robe koja nije naručena,
– isporuka robe kojoj je rok trajanja manji od 10 dana prije dana dostave i
– isporuka robe koja ima vidljive greške ili oštećenja u transportu.

10. Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka te njihovom korištenju

BLISS d.o.o. se obvezuje da će štititi privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i obavješćujemo kupce o načinu njihova korištenja. Svi se podatci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podatci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici BLISS d.o.o., a posebno djelatnici Internet trgovine te poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. BLISS d.o.o. će prikupljati, obrađivati i čuvati osobne i identifikacijske podatke o svojim kupcima. BLISS d.o.o. će čuvati ove podatke u tajnosti te će ih upotrebljavati samo za vlastite potrebe, kao i za zakonski dopuštene potrebe.

11. Registracija

Da biste se registrirali na BLISS d.o.o. Internet trgovinu, morate imati najmanje 18 godina ili dopuštenje staratelja. Kupac (ili njegov staratelj u slučaju da je kupac mlađi od 18 godina) snosi odgovornost za točnost i potpunost podataka unesenih prilikom registracije. Ukoliko dođe do bilo kakve promjene podataka koje ste unijeli prilikom registracije, dužni ste odmah ažurirati vaš korisnički račun kako biste nas obavijestili o učinjenim promjenama. Registracijom postajete kupac BLISS d.o.o. Internet trgovine te ste suglasni s ovim Uvjetima i pravilima. Unesene podatke BLISS d.o.o. će upotrebljavati isključivo radi kupoprodaje proizvoda i uspostavljanja poslovnog kontakta i neće se koristiti u druge svrhe ili biti dostupni drugim osobama na uvid.

12. Sigurnost

Prilikom registracije u BLISS d.o.o. Internet trgovinu bit ćete dužni stvoriti lozinku koju morate zadržati samo za sebe i ne dijeliti je s drugim osobama. U potpunosti ste odgovorni (materijalno i pravno) za sva djela i narudžbe koje su učinjene pod vašom lozinkom. Ako znate ili sumnjate da još netko zna vašu lozinku, dužni ste nas obavijestiti o tome (ažurni kontakt podaci nalaze se na stranici Kontakt). Ukoliko postoji bilo kakva sumnja u mogućnost postojanja sigurnosnih propusta, nedopuštenoga korištenja usluga ili kršenja uvjeta i pravila, BLISS d.o.o. zadržava pravo od vas tražiti da promijenite lozinku ili trenutačno ukinuti korisnički račun bez prethodne najave.

13. Sigurnost kupovine i naplate

BLISS d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza;

BLISS d.o.o. informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici BLISS d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Za sigurnu autorizaciju plaćanja na našim stranicama koristimo usluge našeg partnera T-Com-a i njihovog Pay Way sustava koji osigurava zaštićeno provođenje internetskih transakcija kreditnim karticama. Sva online plaćanja koja se izvrše putem naših stranica izvršavaju se kroz vezu zaštićenu sa 128-bitnom SSL enkripcijom podataka i MD5 algoritmom.

 

14. Vanjske usluge

Usluge koje Vam pruža – BLISS d.o.o. Internet trgovina ne uključuju troškove koje stvarate rabeći računalnu opremu i usluge za pristup našim stranicama. BLISS d.o.o. nije odgovoran za telefonske troškove ili bilo koje druge troškove do kojih može doći. Molimo vas primite na znanje da sve internetske stranice upotrebljavate isključivo na vaš rizik. BLISS d.o.o. ne daje nikakva jamstva i nije ni u kojem obliku odgovoran i ne preuzima odgovornost za izravne i neizravne štete koje možete pretrpjeti korištenjem usluga ili u svezi s korištenjem mrežnih stranica, servisa (servera), programskih paketa (softvera) i interneta. Internet je internacionalna, nezavisna računalna mreža koju BLISS d.o.o. ne kontrolira ni u kojem obliku već je na nju samo vezan te zbog toga ne može jamčiti dostupnost servisa (servera) koje izravno ne kontrolira.

15. Intelektualno vlasništvo

Svi sadržaji objavljeni na ovim internetskim stranicama BLISS d.o.o. kao što su tekstovi, grafički sadržaji, zaštitni znakovi (logotipovi), ikonice, sličice, audio i video zapisi, digitalni sadržaji, programski paketi (softver) i ostali nenavedeni sadržaji objavljeni na ovim stranicama, vlasništvo su ili BLISS d.o.o. ili trgovca ili dobavljača programskih paketa (softvera) te su zaštićeni domaćim i međunarodnim pravima o zaštiti autorskih prava i prava intelektualnog vlasništva te njihova neovlaštena uporaba nije dopuštena. Ovim istovremeno pristajete na zabranu reprodukcije, umnožavanja ili distribucije dizajna ili podloge internetskih stranica BLISS d.o.o., pojedinačnih elemenata stranica, dizajna, logotipa te robne marke BLISS d.o.o. bez izričitoga pisanog odobrenja BLISS d.o.o.

Neke od fotografija na Internet trgovini BLISS d.o.o. samo su ilustrativne prirode.

16. Dostupnost

Iako vam BLISS d.o.o. nastoji dati najbolju moguću ponudu usluga, BLISS d.o.o. ne može jamčiti da će usluge na internetskim stranicama BLISS d.o.o. odgovarati vašim potrebama. BLISS d.o.o. također ne može jamčiti da će usluga biti bez pogrešaka. Ukoliko dođe do pogreške, molimo vas da je prijavite kako bismo je otklonili na najbrži mogući način. Pristup na BLISS d.o.o. Internet trgovinu ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja.

17. Ostale Internet stranice

BLISS d.o.o. Internet trgovina uključuje poveznice na druge internetske stranice, a materijali su na tim stranicama izvan kontrole BLISS d.o.o. i stoga nije odgovoran za sadržaj na tim stranicama.

18. Cijene

Prema cijenama po kojima ste naručili artikle bit će vam izrađen račun. Ako niste zadovoljni naručenim artiklom, možete ga sukladno ovim Uvjetima i pravilima vratiti. Ako je cijena obračunata za neki artikl veća od cijene prikazane prilikom narudžbe, artikl možete vratiti i dobit ćete povrat sredstava. BLISS u Internet trgovini jamči cijene 7 DANA od trenutka narudžbe.

19. Potvrda narudžbe

Obavijest o potvrdi narudžbe primit ćete e-poštom nakon obavljene kupnje koja sadrži sve zakonom propisane detalje o kupljenim proizvodima, količinama, cijenama i uvjetima dostave. Također ćemo vas obavijestiti o bilo kakvim promjenama stanja vaše narudžbe (promjena vrste artikla ili pakiranja koji nije u ponudi i sl.).

20. Način plaćanja

Naručene proizvode ili usluge kupac može platiti kreditnom karticom. Za naplatu putem Interneta možete se koristiti slijedećim kreditnim karticama: American Express®, Maestro®, MasterCard® i Visa.

 

21. Izmjene

Molimo vas primite na znanje da BLISS d.o.o. može u svako vrijeme, bez prethodne najave, ažurirati ili izmijeniti podatke pohranjene na svim svojim internetskim stranicama. BLISS d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih Uvjeta i pravila te se obvezuje obavijestiti sve registrirane korisnike putem adresa e-pošte koje su upisali prilikom registracije. Sve promjene primijenit će se na korištenje svih mrežnih stranica BLISS d.o.o. Ukoliko se ne slažete s navedenim pravilima korištenja i ne želite ih prihvatiti, molimo vas obratite nam se sa svojim primjedbama na bilo koji od kontakata navedenih našoj kontakt stranici i za to se vrijeme nemojte koristiti uslugama Internet trgovine.

22. Pomoć i kontakt

Molimo vas vodite računa o tome da slanje privatnih poruka elektroničkom poštom može biti nesigurno i podložno neovlaštenom pristupu trećih ili pogrešnoj dostavi. Svaka poruka zaprimljena elektroničkom poštom smatrat će se nepovjerljivom te BLISS d.o.o. ne odgovara za sigurnost i privatnost takvih poruka, zadržavajući pritom pravo da iste reproducira, upotrijebi, raspolaže i distribuira trećima bez ograničenja.

23. Isključenje odgovornosti

Ovime prihvaćate i podvrgavate se hrvatskom materijalnom pravu kao isključivo mjerodavnom za tumačenje, primjenu i pravne učinke svih dopuštenja, isključenja i uvjeta upotrebe ove internetske stranice. Hrvatski sudovi isključivo su nadležni za sve zahtjeve i sporove koji nastanu kao rezultat upotrebe predmetnih internetskih stranica ili u vezi s njima. BLISS d.o.o. ne jamči da su materijali sadržani na predmetnim stranicama primjereni ili korisnički dostupni na određenim lokacijama, odnosno ne odgovara za pristup istima s teritorija država gdje je njihov sadržaj zakonom zabranjen. Smatrat će se da je pristup internetskim stranicama s navedenih lokacija poduzet samovoljno uz odgovornost korisnika prema mjerodavnom pravu. Sve informacije dostupne na internetskim stranicama isključivo su informativnog karaktera, ne smiju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećima. Informacije o pojedinim proizvodima i uslugama s ovih internetskih stranica podložne su određenim ograničenjima u vezi sa subjektima kojima takve informacije mogu biti dostupne. Informacije koje BLISS d.o.o. objavljuje na ovim internetskim stranicama smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja, međutim BLISS d.o.o. ne jamči za točnost, istinitost ili pouzdanost bilo kojih podataka pohranjenih na ovim internetskim stranicama. BLISS d.o.o. ne jamči, izričito ili prešutno, uključujući jamstva u pogledu utrživosti, odnosno podobnosti za određenu svrhu, niti preuzima bilo kakvu odgovornost za potpunost ili korisnost bilo koje od izloženih informacija, sustava, proizvoda ili procesa. Informacije dostupne na internetskim stranicama ne smiju se smatrati temeljem za donošenje značajnih osobnih, financijskih ili poslovnih odluka, te ste suglasni da nas nećete smatrati odgovornima za neostvarivanje svojih očekivanja u vezi s tim. Do zakonom predviđenih ograničenja, BLISS d.o.o. neće odgovarati za bilo kakvu izravnu ili neizravnu, slučajnu, nematerijalnu ili materijalnu štetu, gubitke ili troškove nastale kao rezultat upotrebe ili nemogućnosti upotrebe koje od informacija dostupnih na ovim internetskim stranicama. U tom smislu predlažemo konzultacije s odgovarajućim stručnjakom koji će moći dati savjet posebno prilagođen vašoj konkretnoj situaciji.