Kako spriječiti strije u trudnoći?

Danas, pred sam porod, Anina koža u zavidom je stanju i izgleda odlično, a ono najbitnije jest da je kroz velike promjene na svom tijelu prošla aktivna kao i prije same trudnoće. Ana je od prvog dana pazila na svoju kožu i osluškivala potrebe svog organizma.

ana-maras-majka-4

Dugo vremena trudnički tretmani bili su tabu tema u beauty svijetu, a ponuda za njegu trudničke kože bila je svedena na svega nekoliko neutralnih proizvoda. Svjesnost o mogućem lošem utjecaju kozmetičkih preparata zbog velikih hormonalnih promjena, dovela je do velikog opreza kad je u pitanju njega kože trudnica. Danas je, srećom, situacija drugačija i trudnicama se napokon može pružiti posebna njega i pozornost koju zaslužuju.
Mnoge trudnice već u prvom tromjesječju primjećuju velike promjene na svojoj koži, pa tako nije rijetkost da se upravo na licu vide prve promjene. Vrlo često pojavljuju se prištići, ponekad i akne, no ipak najčešća promjena na koži lica je jaka dehidracija. Simptomi se mogu očitovati na razne načine, od zatezanja kože, pa čak i do svrbeža. Kad je pak koža tijela u pitanju, u prvom tromjesečju velika većina trudnica neće osjetiti i vidjeti velike promjene, već one nastupaju u drugom tromjesječju, kada beba već zauzme čvrst položaj unutar maternice i kad dolazi do konkretnog širenja i rastezanja kože.
ana-maras-majka-2
Dijagnostika kože i lica i tijela iznimno je bitan segment u planiranju tretmana kod trudnica i kod dojilja i čini prvi korak kod očuvanja i vraćanja kože u ravnotežu. Koža, kao i cijeli organizam u drugom stanju ima potpuno drugačije potrebe i razlikuje se od trudnice do trudnice. Ana je od prvog dana, uz moju asistenciju, pazila na svoju kožu i osluškivala potrebe svog organizma, te smo zajednički kročile kroz sve promjene s kojima se susretala. Danas, pred sam porod, Anina koža u zavidom je stanju i izgleda odlično, a ono najbitnije jest da je kroz velike promjene na svom tijelu prošla aktivna kao i prije same trudnoće. Osim promjena na koži, ne smijemo zanemariti i emocionalne promjene kroz koje trudnice i dojilje znatno lakše prolaze uz kvalitetnog terapeuta, a koje nastupaju zbog drugačijeg homonalnog balansa kao i zbog prihvaćanja da se tijelo potpuno mijenja te odgovornosti za dijete i spoznaje da se postaje majkom, što je u životu svake žene iako pozitivna, iznimno velika emocionalna promjena.
ana-maras-majka-3
Svjesna svih potreba i promjena kroz koje prolaze buduće i nove majke, kreirala sam posebni progam za trudnice i dojilje naziva New Life, koji brine i prati kožu lica i tijela kroz sve promjene koje donosi trudnoća.Ukoliko od strane liječnika nije propisano mirovanje iz medicinskih razloga, nema potrebe da se kroz ovo razdoblje ne osjećate odlično. Masaža za trudnice ukloniti će bol i opustiti mišiće lumbalnog i vratnog dijela kralježnice, a ručna limfna drenaža eliminirati će zadržavanje i višak vode u organizmu, te nećete imati problema sa oticanjem nogu, već ćete moći biti poletne i uživati u blaženom stanju.Uz ove tretmane, dolazi i sam New Life tretman iz Comfot Zonelaboratorija, koji osim dodatnog drenažnog efekta brine o elasticitetu vaše kože, pa možete biti sigurni da će vaša koža i uslijed naglog širenja, biti zaštićena od pucanja i strija.Lice ćemo tretirati ovisno o stanju kože i dobi, ali svakako ćemo naglasak u njezi staviti na pojačanu hidrataciju, obzirom da je u ovom stanju poseban izazov dati koži svu vlagu koja joj je potrebna. Prevencija je uvijek od velike važnosti kada je u pitanju zdravlje i estetika kože, zato se njome posebno trebamo baviti u trudnoći, kako bi i nakon nje koža bila lijepa i čvrsta.

ana-maras-majka-4

Foto: Jure Perišić