Medicinska pedikura

Njega nogu potiče još iz vremena vladavine faraona kao i iz antičkoga Rima. Tek se u Austro-Ugarskoj pedikerstvo razvilo kao zanimanje. U bolnicama su se osnivali posebni odjeli gdje se ujedno vršila izobrazba kadrova. Pedikura dolazi od francuske riječi „pedicure“ što označava njegu nogu.

Zašto je pedikura dobra?
Ljudsko stopalo ima 28 kostiju, povezanih ligamentima i zglobovima. Mišići potkoljenice pokreću stopala, a korak započinje oslanjanjem na petu, zatim tlo dotiče vanjski rub, a tek onda prednji dio stopala. Palac, ‘odbacujući’ stopalo naprijed, završava pokret jednog koraka. Svakodnevno napravimo od 5 do 20 tisuća koraka. Da bi stopala mogla obavljati svoju zadaću, važno ih je njegovati.

Koje probleme rješava medicinska pedikura?

  • Zadebljana i/ili raspucala koža
  • Žuljevi i natisci
  • Urasli nokat i kurje oči
  • Problem deformiranog rasta nokta
  • Dijabetičko stopalo

Pedikura nam pomaže u pravilnom držanju tako da nam omogućava ugodnije stajanje i hodanje. Nakon kupke obrađuju se stopala, uklanja se tvrda koža sa peta, uređuje se kožica oko noktiju. Stopala se dodatno uređuju pilingom, a tretman završava masažom stopala što ima umirujući i relaksirajući učinak.

U Blissu idemo ‘korak dalje’ i kombiniramo razne pedikure sa ostalim uslugama kao što je geliranje noktiju, Shellac ili alessandro Lac Sensation. Alessandro gelovi i lakovi ne sadrže nikakve kiseline i zahvaljujući savršenoj konzistenciji, gelove je lako i jednostavno modelirati na noktu. Krase ih mekoća, fleksibilnost i postojanost. Ujedno postoje i različite vrste gelova za svaki tip nokta, kao i gelovi koji olakšavaju rad na problematičnim noktima.

Ugovorite svoj termin odmah