Novi trendovi u manikuri

S prvim vjesnicima proljeća, vrlo često možemo primijetiti i promjene na našoj koži kao i na našim noktima. Ovo vrijeme sve je obilnije sunčanim danima, a sunce omogućuje sintezu vitamina D koji iznimno blagotvorno djeluje na naše raspoloženje, kožu i kosti, ali ubrzava i rast noktiju. Koliko god da nam se ova promjena sviđa, ako nokte ne njegujemo pravilno, moguće je njihovo listanje, česta oštećenja i pucanje.

manikura1

Bez obzira jeste li obožavateljica kratkih ili dugih noktiju,njihova njega zahtjeva poštivanje nekoliko pravila koji su isti za sve tipove noktiju. Oblikovanje nokta mora biti napravljeno turpijom koja je prilagođena za prirodni nokat, a kod oblikovanja moramo pripaziti na bočne rubove noktiju koji bi trebali ostati ravni želite li spriječiti njihovo pucanje. Bočni rub nokta zapravo je nosivi zid, tako da bademasti oblik nokta nije najsretnije rješenje ako nemate na noktu dodatnu zaštitu poput gela ili trajnog laka. Prije lakiranja poliranjem nokta zaštitit ćemo njegovu ploču i biti sigurni da će nanos laka biti besprijekoran. Kožica koja okružuje nokat ne bi smjela biti rezana, već ju moramo potisnuti. Ona naime, štiti sam korijen nokta od bakterija i nečistoća s kojima smo u doticaju uvijek. Od jakog isušivanja zaštiti ćemo je stikom za njegu kožice, maslacem ili uljem.

manikura2

Alessandro proljetni trendovi razveselili su i mene i Natašu pa smo dugo dvoumile za koju boju se odlučiti. Ovog proljeća zavladale su pastelne nijanse u Cosmic Chic liniji, poput Milky Way i Heavenly Skies pa čak i nešto hladnije, ali jače nijanse poputElectric Blue i Rocket Man. Ipak nas je u cijeloj proljetnoj trend kolekciji posebno je razveselila Cosmic Pink nijansa u koju sam se odmah zaljubila i od koje se ne odvajam posljednjih dana.

manikura3