Ručna limfna drenaža

Ručna limfna drenaža vrsta je vrlo lagane masaže koja potiče rad i kretanje limfe u tijelu. Posebno je dobra za detoksikaciju, edematozni celulit te prije i nakon operativnih zahvata liposukcije. Također, čini sastavni dio kvalitetne anticelulitne masaže i pomaže u rješavanju problema s crvenilom i aknama.
Limfni sustav u našem tijelu služi tome da bi se dostavili nutirijenti stanicama i da bi se drenirala sva tekućina koja je višak u našem tijelu, kao i stanični otpad, bakterije, virusi i toksini. Ručna limfna drenaža stimulira rad limfnog sustava koristeći pritom nježne, kružne pokrete.

Stimulirajući rad sustava, terapeut pomaže drenažu natečenih tkiva, čime se ujedno poboljšava rad imunosnog sustava i potiče otpuštanje prirodnog otpada iz tijela.
Limfni je sustav smješten direktno ispod kože, stoga su pokreti koji se koriste prilikom ove masaže vrlo lagani i trebaju imati opuštajući efekt. Savjetujemo konzumaciju velikih količina vode nakon masaže, kako bi potakli odvođenje toksina iz organizma. Za kvalitetan učinak potrebno je također izbjegavati konzumaciju slanih jela i alkohola, s obzirom da inhibiraju sposobnost tijela da se riješi toksina.

Ugovorite svoj termin odmah

Sigurno će vas zanimati i: Bliss aroma masažaBliss anticelulitna masaža; Lipox