Smart solarij

Morfološke promjene koje se povezuju sa starenjem kože uključuju nastanak bora, brazdi i popucalih kapilara, i to zbog unutarnjih, kronoloških ili vanjskih čimbenika. Karakteristike starije kože rezultati su fotostarenja kože i najuočljiviji su na koži lica.

Neinvanzivne metode korištene u sklopu tretmana uklanjanja blagih bora i cjelokupnog toniranja kože danas su vrlo popularne. Jedan od takvih tretmana jest terapija svjetlosnim diodama, odnosno LED lampama. Medicinske studije su pokazale da fototerapija crvenim svjetlom ima pozitivan učinak na cjelokupni izgled i stanje naše kože.

Kako tretman funkcionira?
Kolagen je biološki građevni blok i bitna sastavnica ljudske kože, koja joj daje elasticitet i snagu. Fibroblasti kontinuirano stvaraju nova kolagena vlakna, čija povećana proizvodnja smanjuje pojavu malenih bora i poboljšava sam izgled kože. Znanstveno je dokazano da se fototerapijama može stimulirati proizvodnja ovih proteina u većim količinama, no koži je ipak potrebno nekoliko tjedana da nanovo izgradi mnoštvo novih jakih kolagenih vlakana. Platinum je novi proizvod tvrtke Smart Technologies koji koristi najnovija tehnološka rješenja kod tretmana sunčanja i stimulacije proizvodnje kolagena u procesu fotobiomodulacije.

Mehanizam ugrađen u ove solarije dopušta izvođenje različitih tipova tretmana, ovisno o željama i potrebama klijenta. Različiti čimbenici mogu utjecati na trajanje i efikasnost procesa ovisno o nadopunjujućim tretmanima ili specifičnim načinima prehrane.

 

Tretmani

Tretman sunčanja se konfigurira jedanko poput klasičnog tretmana – vrijeme izlaganja ovisi o odabranom fototipu, stoga se bira trajanje od 10 do 14 min, dok se za tretman kolagenom bira trajanje između 16 i 20 min.

Kombinirani tretman Platinumova je inovacija koja koristi tehnologiju fotobiomodulacije na nov način, u kombinaciji s UV zrakama.

Tretman se odvija u dvije faze:

Faza aktivacije: korištenjem svjetla valne duljine od 633 nm potiče se proizvodnja fibroblasta, stanica koje stvaraju kolagen u vezivnom tkivu. Za vrijeme trajanja prve faze koža se priprema, štiti i postaje spremna da upije UV zrake.

Faza tamnjenja: stroj deaktivira kolageno svjetlo i prebacuje se na UV SAFE tehnologiju. Filtrirane zrake dolaze do vlažne kože koja brzo reagira i tamni.

Rezultat je hidratizirana osunčana koža koja ostaje mladolika i ne gubi jačinu kolagenih veza vlakana, kao što je slučaj kod uobičajenog izlaganja suncu. Tretman mogu koristiti mlađe i starije osobe, s obzirom da se poštuje koža klijenta koju nastoji očuvati u najboljem mogućem stanju.Vremensko trajanje koje se predlaže varira ovisno od fototipa do fototipa klijenta, u rasponu od 16 do 20 min, podešavajući oba izlaganja prema starosnoj dobi subjekta.

Maksimalno izlaganje:
Omjer izlaganja kolagenu i UV zračenju iznosi 50 : 50%.

Za što bolje rezultate savjetujemo:
Peeling tijela prije samog tretmana (kako bi se smanjila debljina kože i omogućio lakši prodor svjetlosti).

UPOZORENJE: ne preporučuju se ostale vrste kemijskog pilinga (iz ovoga je isključena glikolna kiselina) koje mogu izazvati fotoosjetljive reakcije kod klijenta. Također, povećan unos antioksidansa (posebno vitamina C) u prehrani ima povoljan učinak na proces fotobiomodulacije Platinuma. Za vrhunske rezultate tretmane bi trebalo izvoditi 2-3 puta tjedno u vremenskom rasponu od 1 do 3 mjeseca.Ne postoje dokazane opasnosti što se tiče ove valne duljine crvene svjetlosti, tako da do neželjenih reakcija može doći samo zbog pretjeranog izlaganja očiju ili kože.

Kako pravilno koristiti spa zonu?

Download PDF – LED Terapija

Smart solariji