Uklanjanje hiperpigmentacija

Pigmentacijske mrlje obično se pojavljuju na izloženim dijelovima tijela kao što su lice, leđa, vrat, prsa, ramena i ruke.

Neki od glavnih uzroka pigmentacijskih mrlja na koži su izloženost suncu, starenje i genetika.

Hiperpigmentacija nastaje zbog prekomjerne proizvodnje melanina u pojedinim dijelovima kože. Melanin je pigment koji prirodno nastaje u koži i koji joj daje boju (ten) ili pigmentaciju. Izlaganje suncu, hormonalne promjene, ozljede, genetički faktor, određene bolesti i starenje mogu uzrokovati pojačanu proizvodnju melanina u određenim područjima te tako uzrokovati pojavu hiperpigmentacije ili tamnih mrlja. Kod ljudi tamnijeg tena postoji veća vjerojatnost pojave hiperpigmentacije, no ona se javlja kod svih, bez obzira na ten. Manifestira se u obliku plitkih, tamnosmeđih dijelova kože koji variraju veličinom i oblikom.

Pogodno za: Žene i muškarci fototipa 1-4

Meta: Površinske mrlje melanina

Cilj: Temperatura mrlje iznad 90°C

Metoda: Intenzivno filtrirano svijelo (475 nm -1100 nm)

Radnja: Postići koagulativnu nekrozu

Rezultat: Brisanje sunčanih i staračkih pjega

Redukcija staračkih pjega i pjega od sunca

 Rezultati i učestalost

  1. Tamnjenje staračkih i sunčanih pjega

2. Formiraju se krastice i mogu trajati do 2 tjedna

3. Posvjetljivanje kože

Broj tretmana: 1 -3 tretmana

Intervali između 2 tretmana: 8 -12 tjedana

Najčešći oblici mrlja

Postoji mnogo oblika hiperpigmentacije, no sljedeći su najčešći:

Pigmentacijske mrlje, uključujući staračke pjege i pjegice na licu: uzrokovane su izlaganjem suncu, stoga se uglavnom javljaju na dijelovima tijela koji su često izloženi, poput lica, dlanova i ruku. To su uglavnom mali, tamni dijelovi kože.

Melazma ili kloazma: često se naziva i “maskom trudnoće” jer se javlja kod 90 posto trudnica. Nastaje zbog hormonskih promjena, poput trudnoće ili uzimanja kontracepcijskih pilula, koje uzrokuju pojavu tamnih, nepravilnih područja koja mogu zahvatiti velik dio lica ili ruku. Mrlje su bezopasne. Većini pigmentacijske mrlje smetaju jer narušavaju estetski izgled i stvaraju neujednačeni ten.

Jedna od najučinkovitijih metoda na tržištu jest metoda pulsirajućim svjetlom koja ne tretira samo hiperpigmentacije koje su površinske, već i one u dubljim slojevima dermisa. Vrhunski aparati poput Adene imaju mogućnost tretirati i staračke pjege koje je najteže ukloniti.

Adena aparat uspješno rješava pigmentacijske mrlje i to već prvim tretmanom! Koža je posvijetljena i meka.
U pravili se radi 1 do 3 tretmana u intervalu od 8 do 12 tjedana ako se tamne mrlje ponovno pojave.

Izloženost suncu ili UV zrakama najmanje 4 tjedna prije i 2 tjedna nakon tretmana.

Ugovorite svoj termin odmah