Kako do glatke i čvrste kože?

piling-tijela-3

Već ste zasigurno puno puta čuli ili pročitali kako je koža naš najveći organ. A ipak je to i organ koji često znamo zanemariti ili zapostaviti. Upotreba pilinga prije i za vrijeme ljeta najbolji je način da postignete ujednačeno tamnjenje uz obavezno korištenje krema za sunčanje sa zaštitnim faktorom. Osim toga, piling je jedna od najvažnijih priprema kože za sunce, more i ljeto. Iako većina vjeruje da piling tijela uklanja preplanuli ten koji se marljivo stjecao tijekom ljeta, istina je da će baš piling taj preplanuli ten dodatno istaknuti jer kada nakon ljeta koža počinje gubiti preplanulost, piling je idealan način da zadržite ujednačeni ten.

Osobe koje redovito upotrebljavaju piling imaju i manje vidljive bore jer se njihova koža obnavlja znatno brže.

Što je piling tijela?
Najjednostavnije rečeno, piling tijela skida mrtve stanice rožnatog sloja kože. To je sva ona koža ne baš primamljivoga izgleda, gruba i tvrda pa stoga piling kožu tijela omekšava i zaglađuje. Vaša koža će vam biti zahvalna te će bolje disati, biti vidljivo sjajna i glatka.

Pilingom tijela ujedno dobivate i efekt masaže koji stimulira i poboljšava cirkulaciju. Puno je dobrih učinaka pilinga a jedan je i da se koristi kod uraslih dlačica nakon depilacije. Na taj način ćete jednim tretmanom njegovati i brinuti se o našem najvećem organu – koži.

Za piling cijelog tijela potrebno vam je 30 minuta, neovisno o tome radite li ga u vlastitoj kupaonici ili ste se odlučili za usluge kozmetičarke.

piling-tijela-2

Što je potrebno za dobar piling?
Za dobar piling potrebno je kožu navlažiti vodom te pilingirati dio po dio tijela. Piling morate umasiravati u kožu laganim kružnim pokretima prema gore, dokle god se kremasti dio pilinga zajedno s vodom potpuno ne upije, a na koži ostanu samo njegova zrnca. Količina pilinga koju nanosite na određeni dio tijela ovisi prije svega o debljini kože. Svakako ćete jači piling napraviti na stopalima, laktovima i eventualno leđima, dok na ostatku tijela trebate biti nježniji. Nježniji piling napravite tako da ga radite na što vlažnijoj koži kako biste ga na taj način razrijedili.

Nakon temeljitog pilinga vaša koža ponovno diše, no još uvijek joj nedostaju dvije važne komponente – vlaga i hranjivi sastojci. U kućnoj izvedbi možete se poslužiti takozvanim suhim uljima ili bogatim maslacima za njegu tijela, dok na stopala i laktove obavezno morate nanijeti što masnije, odnosno jače preparate. Kako bi koža bila u mogućnosti uzeti sve što joj je potrebno od sastojaka, preparate je potrebno nježno umasiravati u kožu do potpune apsorpcije.

Blagodati pilinga
Odlučite li se za ovaj tretman u Blissu, svakako ćete višestruko profitirati jer uz već sve navedeno, tretman dubinski vlaži i hrani vašu kožu.

MG_0931

U blagodatima ovog tretmana uživat ćete duže vrijeme, s obzirom da se ovakav tretman uz redovitu kućnu njegu, sugerira raditi jednom mjesečno. Ostanete li ipak pri kućnoj izvedbi, ponovite piling i umasiravanje bogatih balzama jednom u 10 dana kako biste izbjegli isušivanje, crvenilo i preosjetljivost vaše kože.

Zasigurno će vas zanimati i: Aroma masažaSmart solariji; Hydra force tretman