Što kad sunce ostavi nepoželjan trag na vašem licu?

Ljeta su sve nepredvidljivija, sunčeve zrake jače a time i njihov UV indeks koji ostavlja tragove na našoj koži. Prema nekim istraživanjima, većina nas ne odabire pravilno sredstvo za zaštitu kože od sunca a niti ga koristi u potrebnoj količini. Izlažemo li se suncu, na bilo koji način, sredstva sa zaštitnim faktorom potrebno je na kožu nanositi svaka 2 sata, a kod plivanja ili pojačanog znojenja čak i češće.

Stoga je, nakon ljeta, vrlo česta pojava upravo hiperpigmentacije.

Što su hiperpigmentacije?
Hiperpigmentacije su pojava kada pojedina područja ili dijelovi kože postaju tamniji. Najčešće se radi o bezopasnom problemu uzrokovanom pretjeranom količinom pigmenata odnosno melanina u površinskom sloju kože, odnosno kada vanjski ili unutarnji faktori uzrokuju povećanu proizvodnju melanina koji rezultira promjenom boje kože. Ta se promjena očituje na dijelovima tijela koji su izloženi suncu. Popularno se kaže da su tako tamniji dijelovi kože rezultat oštećenje kože sunčevom svjetlošću. Melanin je, između ostalog, ‘zadužen’ za boju kože, očiju i kose. Prekomjerenu proizvodnju melanina izaziva niz faktora ali se većina njih povezuje sa izlaganjem suncu, genetikom, utjecajem hormona na organizam kao i upalama ili ozljedama na koži.

Zanimljiva je i činjenica da su hiperpigmentacijama sklonije osobe koje imaju više melanina odnosno osobe koje lako tamne, za razliku od osoba svjetlije puti.

Hiperpigmentacije, odnosno male i tamne mrlje poznate i pod nazivom ‘mrlje od sunca’, obično se pojavljuju na rukama i licu, ali i gornjem dijelu leđa. Iako većina dekorativne kozmetike, dostupne na tržištu, danas sadrži SPF faktor on ipak nije dovoljna zaštita tijekom ljetnih mjeseci.

glikolna-3

Besprijekoran ten nakon ljeta
Koža lica je najizloženiji dio našega tijela, jer je uvijek otkrivena i izložena svim vremenskim uvjetima i promjenama.

Kako ipak svi volimo besprijekoran i ujednačen ten, htjeti ćemo se riješiti tijekom ljeta zadobivenih promjene na koži lica. Njega kože lica je izrazito važna jer se i kaže da nam koža lica vraća upravo onoliko koliko u nju i ulažemo. Hiperpigmentacije nisu opasne po zdravlje i kozmetički su problem koji se može riješiti tretmanom na bazi glikolne, mliječne i salicilne kiseline, koja će ukloniti površinski sloj kože u kojem hiperpigmentacije i nastaju, stimulirati će potkožno tkivo i tako potaknuti kožu na obnavljanje.

Osim kozmetičkog, hiperpigmentacije su estetski problem jer ih je izrazito teško ujednačiti šminkom i kada ih jednom dobijemo potrebno ih je tretirati jer takve promjene na koži same od sebe neće nestati, a kako se sa godinama i šire po koži postaju i sve ‘neugodnije’.

Osim što izloženost suncu može uzrokovati hiperpigmentacije, utječe i na ubrzano starenje kože pa smo u Blissu osmislili program koji djeluje na uzroke obje pojave. Bliss clear paket tretmana lica uklanja hiperpigmentacije u kombinaciji sa 40 postotnim C vitaminom koji ima i anti-aging učinak pa zaglađuje sitne bore a koža lica je ponovno hidratizirana i sjajna.

Bliss clear programa sadrži 12 tretmana te je nakon programa 70% hiperpigmentacija ujednačeno sa bojom tena. Ovisno o stupnju i jačini hiperpigmentacija , program kombiniranih tretmana rezultira uklanjanjem estetski neuglednih mrlja od 70-100 posto.

Sigurno će vas zanimati i: Regeneracija kože nakon ljetaKako na jednostavan i brz način vratiti lice u formuAroma Express Softness